Dejme toMu
 
Tomáš    Pola
Student VUT
Sólový zpěv
sbor: bas
nástroje: perkuse
funkce: expert přes opoziční názory
Vedoucí o něm říká:
"Tom ve schole vyniká nejen hrou na cajon, ale rovněž svým mimořádně prudícím umem. Přesně takových lidí je však třeba, neboť jen díky nim se můžeme posunout dál. Někdy bych ho nejraději kopla, ale neudělám to. Mám ho ráda, i když je v opozici :-)."

Jednadvacetiletý Tomáš Pola studuje třetím rokem obor Fyzikální inženýrství a nanotechologie na Fakultě strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně. Baví ho (pro ty, kteří si toho nevšimli) fyzika! Ale nejen ta, rád sportuje a nejraději hraje hry, obzvláště deskové. Za zmínku by stála ještě hudba, ale co by jinak dělal ve schole, že? Rád jí, často a hodně, takže když nevíte, co s ním, dejte mu něco k snědku. Ve schole má funkci expert přes opoziční názory neboli vedoucí opozice, tedy staví se proti téměř všemu, co se ve vedení děje.

Proč chodíš do Dejme toMu?

Protože mi zakázali odejít :-). Ale vážně - protože je to fajn. Fajn dělat fajn hudbu s fajn lidmi, kteří všichni zužitkovávají své (fajn) vlohy. A o pocitu (z) našich skalních i nových fanoušků nemluvě (počítat mezi naše fanoušky se můžete, až správně řeknete jméno naší scholy po probuzení v noci).

Jaké jídlo na zkouškách scholy máš nejraději?

Těžko soudit, všechno je tak dobré, až má člověk pocit, že by toho mělo být aspoň čtyřikrát tolik. Ale přece nemůžeme natolik zatěžovat už tak dost upracovaný catering. Navíc se s plnou pusou prý špatně zpívá.

Co bys na schole zlepšil?

Chtělo by to více nástrojářů, abychom se mohli střídat a i jako kluci občas zpívat.

Co by měla vedoucí změnit, abys do scholy chodil raději?

Transparentnost bodování, jednoznačně. Možná méně diskriminace mužů - tu sólo holky, tam kluci nezpívejte (i když nás je zrovna dostatečný počet), a tak dále. No jestli my tam nejsme jen na koukání!

Kdo je podle Tebe ve schole největším prudičem a jak se to projevuje?

Mám-li vybrat mezi těmi, kterých se to opravdu týká, tedy mnou a sebou, pak jednoznačně Michal. Příznaky? Pro ty si přijďte na zkoušku a kdo ví, třeba tam i přes ně zůstanete.

zpátky