Dejme toMu
 
Petr    Tomčiak
Student UK Praha
funkce: funkcionář scholy, PR specialista
Vedoucí o něm říká:
"Peťa je pro scholu velkým obohacením především pro svůj humor a nadhled. Nepatří zrovna mezi poctivé členy, ale když přijde, tak je zkrátka veselo. Jeho účast je ale téměř stoprocentní na všech zasedáních - krizové štáby, ústřední výbor či TOP management - to jsou oblasti, v kterých si libuje. Často se snaží vyprovokovat scholu k nějakému posunu. Je to o to lepší, pokud se jedná o posun směrem dopředu :-). "

Petr Tomčiak je studentem maturitního ročníku Cyrilometodějského gymnázia v Prostějově. Rád hraje divadla a učí se. K životu potřebuje humor a své dobré přátele. Ve schole byl jmenován na záslužné posty – PR specialistu a funkcionáře. A jaký je Petrův názor na kvalitu výkonu těchto funkcí? "Obecně si myslím, že se snažím dělat svou práci dobře, ale pokud se najde nový uchazeč o nějaký z postů, rád nechám vypsat nové výběrové řízení, do kterého se ale samozřejmě přihlásím."

Proč chodíš do Dejme toMu?

Dejme toMu je velmi kvalitní hudební těleso, a protože se rád obklopuji talentovanými lidmi, snažím se, pokud je to jen trochu možné, udělat si čas a svým slabým hláskem podpořit ostatní. Libí se mi náš zpěv, rád trávím čas s ostatními členy a mám radost ze smysluplně využitého času.

Co se ti na schole líbí?

Docela mě překvapilo, že jsem jakožto známý a obávaný kritik nedostal otázku, co se mi nelíbí. Co mohu ocenit, je chuť většiny členů, se kterou přichází na zkoušky. Líbí se mi výsledky, kterých schola dosahuje. Uznání a obdiv okolí je jistě částečné zadostiučinění. Ještě je třeba doufat, že se to líbí i nahoře.

Jakého člena scholy máš nejraději a proč?

Vážím si všech lidí, kteří mají talent. Ať už talent pěvecký, hudební nebo třeba talent nést otěže scholy na svých bedrech. Každý, kdo věnuje svůj čas tomu, abychom ladili, si zaslouží velké uznání. Kdo toho času věnuje nejvíc, je vedoucí, manažerka, ekonomka a dirigentka – Jana, takže palec nahoru pro ni.

Jaké jídlo na zkouškách scholy tě nejvíc chutná?

Veškerý catering bývá zpravidla více než uspokojivý. Jídlo je vždy čerstvé, chuťové vyvážené, ale někdy bez nápadu. Zvláště pak oceňuji jakýkoliv recept, který se vymyká otřelému receptu zlenivělých cukrářů "dva - jedna - tři čtvrtě - půl" (někdy známý jako hrnková buchta). Tedy plněné rohlíčky, promazávané řezy nebo drobné cukroví mi vždy vytvoří chuťový zážitek.

Jaká funkce a jaký výbor ve schole je podle tebe nejužitečnější a proč?

Je obecně známo, že úspěšnou skupinu lidí dělá úspěšnou vedení, zvláště pak PR. Proto si nemohu odpustit pochválit TOP management za jeho skvělé směřování scholy. Vedoucí a tým manažerů posouvá scholu výš a výš. Podnětné krizové štáby vždy vyřeší i do té doby neznámé problémy ke spokojenosti všech. Možná mám právě teď prostor zhodnotit svůj mandát ve funkci funkcionáře. Se vší skromností mohu uznat, že ve volbě funkcí jsem neudělal žádnou chybu.

zpátky