Dejme toMu
 
Kateřina    Čarná
Studentka Právnické fakulty MU
Sólový zpěv
sbor: soprán
funkce: tvář scholy
Vedoucí o ní říká:
"Katka je snad nejvzornější člen ve schole, neskutečně obětavá, svědomitá a poctivá holka. Přitom svým naprosto skromným a pokorným přístupem nikomu nedává okatě najevo, jak moc skvělá je."

Katka (kupodivu jediná ve schole) studuje na Právnické fakultě MU v Brně, aktuálně to bude už čtvrtým rokem. Je jí 22 let a do scholy ji přivedl společný kamarád další naší členky jako výpomoc na jednu svatbu. A od té doby jsme si ji tu nechali. Patří mezi dívčí hlouček sopránů a mimo zpívání a hudbu si obecně ráda něco přečte, podívá se na film, dá si něco dobrého na chuť nebo vyjede na výlet.

Proč chodíš do Dejme toMu?

Samozřejmě si ráda zazpívám a sejdu se se členy scholy, ale nejvýraznější důvod pro mě bude asi výsledek našeho zpívání. Jsem moc ráda, když můžeme mše trochu ozvláštnit něčím jiným a novým a když to lidé vnímají jako něco pozitivního, co udělalo ze mše ještě hezčí zážitek. A taky máme skvělou vedoucí a hudebně velmi nadané hráče na všelicos, kteří písničky výborně zpracují!

Co ti nejvíc vadí či co se ti líbí na Dejme toMu?

Pozitiva jsem už popsala, dodala bych snad jen zkušebnu, kde vždycky čeká s láskou upečená buchta. A nejvíc mně vadí, jak moc někdy štveme chudáka naši vedoucí. Asi bychom měli pomalu šetřit na doktora, až si bude jednou chtít nechat vyžehlit ty vrásky, co jí přiděláváme.

Jaký je tvůj největší zážitek s Dejme toMu?

Těžká otázka. Ale napadá mě zrovna děkanátní setkání, na kterém jsme zpívali. A to vlastně z toho důvodu, jak moc se mi líbily scholy na mých prvních setkáních. Tak doufám, že náš doprovod u někoho podobně přispěl k tomu, že se ze setkání stala pěkná vzpomínka. Dál se mi jako zážitek vybavuje vymýšlení jména scholy a všechny ty příležitosti, kdy nás kněží svérázně překřtili. No a samozřejmě moje oblíbené svatby!

Co si myslíš o své funkci ve schole, jak ji hodnotíš a jak ti mění život?

Má funkce jakožto tváře scholy mi převrátila život naruby, ale pokorně odmítám všechny modelingové nabídky ve prospěch stoprocentní účasti na zkouškách scholy ;-). Taky si dělám zálusk na druhou funkci, právního zástupce scholy, ale k mé profesní smůle zatím nejsou moje služby potřeba.

Co bys vzkázala našim posluchačům?

Díky za vaši přízeň a hezké ohlasy. Moc nás těší, když víme, že se zpívání líbilo.

zpátky