Dejme toMu
 
Monika    Filáková
Studentka Stojanova gymnázia Velehrad
Sólový zpěv
sbor: soprán
nástroje: zobcové flétny
funkce: vrátná
Vedoucí o ní říká:
"Monička je neuvěřitelně talentovaná hudebnice, pro niž není problém stoupnout si před mikrofon a vystřelit sólo na jedničku. Myslím, že její budoucnost je jasná - barva hlasu, vzhled i chování ji předurčují k profesi anděla (alespoň toho od svatého Mikuláše)."

Monice Filákové je 14 let, v současnosti navštěvuje 8. ročník základní školy (RG a ZŠ města Prostějova). Ráda hraje na flétnu a klavír. Baví ji sport, tanec a hlavně zpívání. Ve schole se řadí k nejlepším sólistům a také doprovází často na zobcovou flétnu (sopránovou i altovou).

Jakého člena ze scholy máš nejraději?

Mám všechny členy scholy ráda.

Kdo je podle Tebe nejvzornějším členem scholy a v čem to spočívá?

Nemám tušení, kdo by mohl být nejvzornější (kromě vedoucí). Ale podle mě je vzorný ten, který schole nějakým dobrým způsobem přispívá - například modlitbou, vyplňováním ,,doodlu“ či ulehčuje práci vedoucí nebo chodí zavčas na zkoušky.

Na co bys nalákala do scholy nové členy?

Nalákala bych je na naše koncerty, super lákadlo jsou také naše stránky a nahrávky.

Jaká je tvá funkce ve schole?

Má funkce ve schole je vrátná. Je to fajn - nic složitého. Otvírám příchozím členům scholy dveře a samozřejmě je zase zavírám.

Co se ti na schole líbí a co bys naopak změnila?

Schola je milé společenství mladých, kde je legrace, zábava či společná modlitba. Jsem šťastná, že jsem jejím členem. Líbí se mi kolektiv, ve kterém jsem. Jinak zatím nemůžu ke schole říct nic negativního.


zpátky